BUCHAU (DALFAZER) KLETTERSTEIG

Ausztria, Tirol, Buchau
Nehézség: D
Hegység, csúcs, fal:
Rofan-Gebirge
Kiindulópont
Buchau, Kinderhotel parkolója

Teljes színtkülönbség:
150 m
Mászás:
100 m
Időtartam:
A beszállásig: 30 p
A mászás: 20 p
Lefelé: 25 p
Összesen: 1,5 h

Kiépítés
Rossz Tűrhető Jó Kiváló
Fekvés: nyugati
mapkeszul1

Részletes beszámoló

Megközelíthetőség:
Az ausztriai A1 majd A12 autópályákon a zillertali leágazási, majd jobbra az Achensee-ig, itt Maurach-nál a tó keleti partján Buchau felé. A kis településen az erdő szegélyénél a Kinderhotel parkolóját keressük, itt indul egy murvás út a Dalfazer vízesés felé. Ezen, majd a jelzett 413. sz. túraúton, a táblák szerint a vízesés alatti kilátóhoz, innen már látható a beszállás a zuhatag oldalfalán (szemből nézve a vízeséstől jobbra).

A túra leírása:
A steig egy könnyebb felszökéssel indul (B), majd traverz vezet a vízesés irányába (B). Innen meredeken fölfelé mászunk (C) a lezuhanó víz mellett, míg egy kisebb peremre érünk. A mászás innen válik igazán izgalmassá. Függőlegesen mászunk tovább (C-D), majd egy kitett kis átkötés (D) újabb függőleges szakaszhoz vezet egy repedés mentén. Innen érdemes visszapillantani, lenyűgöző a fal mélysége és mögötte a vízesés látványa ebből a különleges szögből.

A repedésből kikapaszkodva egy perem kivezet a falból. Fölötte még némi könnyű mászás (A, B) után a steig véget ér.

Lemenet:
Fölkapaszkodunk egy szekérútra (ez vezet vissza a parkolóhoz), amely a Dalfaz Almhoz visz föl. A jelzett úton meredekebben, de gyorsabban jutunk le a kiindulóponthoz.

Megjegyzés:
Sportos, meredek út, gyakorlott mászóknak, akár egy kis esti kiegészítőprogramként. A család a vízesés előtti kilátóból végignézheti a mászást.

Mászható időszak:
április-november

Menedékház:
nincs

Felszerelés:
Sisak, klettersteig-szett, kesztyű















Nehézség értékelése:

Saját értékelés: D

bergsteigen.at:C-D

klettersteig.de: D


Rövid, nagyon nehéz sportklettersteig. Tökéletesen biztosított, végig meredek, a felső szakaszon nagyon kitett (D). Egy vízesés oldalfalán vezet, látványos.

Megjegyzés hozzáfűzése

A megjegyzés hozzáfűzéséhez be kell lépnie