KOFLWAND KLETTERSTEIG

Ausztria, Karintia (Kärnten), Irschen Nehézség: D
koflfokep Hegység, csúcs, fal:
Kreuzeck-csoport, Koflwand
Kiindulópont
Irschen, Potschling Strasse parkoló
Teljes színtkülönbség:
50 m
Mászás:
50 m
Időtartam:
A mászás: 30 p
Lefelé: 5 p
Összesen: 40 p

Kiépítés
Rossz Tűrhető Jó Kiváló
Fekvés: déli
koflatnez mapkeszul1

Részletes beszámoló

Megközelíthetőség:
Az ausztriai A2 autópályán Villach-ig (Rábafüzes – Graz – Klagenfurt – Villach) majd Spittalig az A10-es autópályán. Innen a 100-as főúton Irschenig. A falu előtt jobbra kell letérni a mezőn átvezető kis betonúton a Klettergarten felé. Közvetlenül a fal alatt lehet parkolni.

A túra leírása:
A beszállás a fal meredeken emelkedő rámpáján indul föl (B-C). Egy kitett kis fordulón túljutva (B) erdős pihenőre érünk. Innen indul a kulcshelynek számító rövid áthajlás (D), amelyet leküzdve a falat harántoló peremre érünk (B). A sziklafalon mászunk tovább (C), ez a szakasz igen kitett. Kisebb bevágásba érünk, majd meredek felszökés következik (C), amely egy szellős fordulót követően (B) a kötélhíd kiindulópontjához vezet (B-C). Átegyensúlyozva a túlsó oldalon egy keskeny kis peremen mászunk előbb föl, majd karból kissé kifüggeszkedve le (C). Pár átkötés után leérünk az erdei talajra.

Lemenet:
Meredek erdei ösvény vezet vissza a parkolóhoz.

Megjegyzés:
Rövid, kitett kis út, az áthajlás, a hosszú kötélhíd és a kitettség miatt nem lebecsülendő. Az áthajlást akad, aki E nehézségűre értékeli: valóban izmos kis szakasz, de rövid és jó technikával nem is túl nehéz.

Mászható időszak:
március-október

Menedékház:
nincs

Felszerelés:
Sisak, klettersteig-szett, kesztyű


Hasonló klettersteig:
Pittentaler klettersteig
E 60
Nehézség értékelése:

Saját értékelés: D

bergsteigen.at:

klettersteig.de: C

Rövid, jellemzően C nehézségű klettersteig. A kezdőfalon rövid, izmos kis áthajlás található (D), a további részek nehézsége C, B-C, helyenként nagyon kitett. Egy hosszú kötélhíd is található rajta.

Megjegyzés hozzáfűzése

A megjegyzés hozzáfűzéséhez be kell lépnie