LEADERSHIP KLETTERSTEIG

Ausztria, Felső-Ausztria (Oberösterreich), Bad Goisern Nehézség: C
leadfokep Hegység, csúcs, fal:
Totes Gebirge, Predigstuhl 1278 m
Kiindulópont
Berghof Predigstuhl parkolója (973 m)
Teljes színtkülönbség:
320 m
Mászás:
150 m
Időtartam:
A beszállásig: 1 h
A mászás: 45 p
Lefelé: 1 h
Összesen: 3 h

Kiépítés
Rossz Tűrhető Kiváló
Fekvés: délkeleti
leadatnez mapkeszul1

Részletes beszámoló

Megközelíthetőség:
Az ausztriai A1 autópályáról letérve Bad Goisernig, majd a főútról letérve a Berghof Predigstuhl táblákat követve kanyargunk föl a Berghof parkolójáig.
Innen a jelzett úton (előbb széles kocsiút, majd meredek ösvény az erdőben) föl a Predigstuhl felé. A meredek kaptatón fára helyezett tábla jelzi balra a nehezen észrevehető ösvényt, mely a fal tövébe, a beszálláshoz vezet.

A túra leírása:
Meredeken indulunk fölfelé a lépcsőzetes sziklákon (C). Kicsit följebb füves párkányok és gyaloglóterep következik (A-B). A sziklafal tövébe érünk, ahol kisebb létrák következnek (A-B), végül szűk sziklakatlanba jutunk. Az igazi mászás itt kezdődik: egy szűk, függőleges aknaszerű kémény oldalfalán kell fölkapaszkodnunk (C). Átmászunk egy a falak közé szorult kövön, majd kisebb platóra érünk. Innen a falon folytatjuk a mászást, ahova egy ugyancsak szellős kilépővel jutunk (C). Néhány erőteljes mozdulattal felérünk a fal tetejére.
Jobbra indulunk és hamarosan egy igen látványos sziklaélen kell áttáncolnunk . A drótkötél segít egyensúlyozni, jobbra-balra nagy mélység. Innen rövid, nem túl nehéz mászással (B) jutunk a csúcskereszthez.

Lemenet:
A csúcsról jelzett ösvény vezet vissza a Berghof Predigstuhlhoz.

Megjegyzés:
Nem túl nehéz, egy pontján kitett, de változatos út, mely kezdőknek gyakorlásra kiválóan alkalmas. Az erdőben felmenetkor figyeljünk a kiágazásra, nem könnyű megtalálni!
A fölmeneti úton a kiágazástól fölfele, majd jobbra találjuk a szintén C-s nehézségű Mein Land – Dein Land klettersteiget. A falon lejjebb pedig a D-s Ewige-Wand-Steiget.

Mászható időszak:
április-október

Menedékház:
nincs

Felszerelés:
Sisak, klettersteig-szett, kesztyű

Hasonló klettersteig:
Naturfreunde-Steig
Kronich Eisenweg

Nehézség értékelése:
Saját értékelés: C
bergsteigen.at: C
klettersteig.de: C-D

Közepesen nehéz klettersteig, meredek beszállással, egy függőleges, barlangszerű hadasékkal és egy nagyon kitett függőleges falacskával, végül egy gerincélen kell végigegyensúlyozni.

Megjegyzés hozzáfűzése

A megjegyzés hozzáfűzéséhez be kell lépnie