Szuperferráta-gyanús mászás

1400 m szintkülönbség, ebből 850 m mászás föl és kb. 400 m mászás le, C, C-D, D nehézségben, igazi alpin környezetben… mi ez, ha nem szuperferráta?

A Lienzi Dolomitokban a Laserz és Panorama klettersteigek kombinálásáról és egy napon való teljesítéséről van szó, reggel a Dolomitenhütte parkolójából indulva és oda aznap visszatérve.

A Dolomitenhüttétől (1600 m) a Laserz klettersteig beszállását kb. 1 óra 45 perc alatt érjük el a Rudl Eller-Wegen keresztül. A steig (D) mászása nagyjából ugyanennyi. Innen a Panorama klettersteig beszállása 30 p. A gerinctúra a Gr. Sandspitze csúcsáig legalább 2 óra 30 perc. A csúcsról 1,5 óra a Karlsbader Hütte és további 1,5 óra a Dolomitenhütte, ahol a parkoló van. Összesen tehát 9 óra 15 perc a menetidő. Ezen idők nem extrém, de sportos menetidőket feltételeznek és pihenőidőket nem tartalmaznak – pedig nem árt azért itt-ott szusszanni egyet, tehát további 1-2 órát hozzá lehet számítani a túra normális teljesítéséhez, azaz mindösszesen 10-11 órás túrával lehet kalkulálni.

Ha a fenti sportos időket nem tudjuk vállalni, célszerű több napra bontani a túrát és a Karlsbader Hüttét bázisként használva külön-külön megmászni a két steiget.

A két steig részletes leírása:

Laserz klettersteig

Panorama klettersteig

panorama1

Cimkék:

Megjegyzés hozzáfűzése

A megjegyzés hozzáfűzéséhez be kell lépnie