REINHARD-SCHIESTL KLETTERSTEIG

Ausztria, Tirol, Längenfeld Nehézség: D
rsfokep

Hegység, csúcs, fal:
Stubaier Alpok, Ötztal Burgsteinwand
Kiindulópont
Längenfeld után az út mentén
Teljes színtkülönbség:
190 m
Mászás:
190 m
Időtartam:
A mászás: 1,5 h
Lefelé: 1 h
Összesen: 2-3 h

Kiépítés
Rossz Tűrhető Jó Kiváló
Fekvés: nyugati

rsatnez mapkeszul1

Részletes beszámoló

Megközelíthetőség:
Az ausztriai A1 autópálya Hegyeshalom – Bécs – Salzburg, majd tovább Németországon át Innsbruck, tovább az A12-esem majd be az Ötztalba és ott Längenfeld után a balra emelkedő sziklafalon már látszik a steig, amelynek beszállásáig rövidke ösvény vezet a patakparton.

A túra leírása:
A steig beszállása majd a fölötte emelkedő mintegy 100 méter voltaképp egy htaémas függőleges sziklafal, amelyek csak itt-ott szakítanak meg kisebb beugrók, lépcsők. Ezen a falon halad kőkeményen fölfelé a klettersteig. Erős C-D-s kezdés majd folyamatos karból izomból mászás jellemzi a beszállás fölötti szakaszt kisebb D áthajlással. Följebb enyhén jobbra tart az út, kissé könnyebb szakaszokat követően (B-C) újabb igen meredek és nehéz, kissé áthajló mászások kövezkeznek (D). Áthaladunk egy kisebb bevágáson (C), majd egy meredek felszökés (C-D) egy traverz szakaszhoz vezet: a fal szédítő mélysége fölött lépkedünk az apró vaslépéseken. Innen újabb meredek felszökés vezet tovább fölfelé (C-D), majd egy meredek falszakaszt követően (C) a falból kivezető párkányra érünk (B-C).

Lemenet:
A sziklafal tetején található zöldellő réten átvágva balra induló ösvényen gyalogolunk vissza a beszálláshoz.

Megjegyzés:
Az útra jellemző, hogy az első métertől az utolsóig jelentős karizmot és ügyességet igénylő mászásban lesz részünk az igen kitett, függőleges, helyenként kissé áthajló falon. Csak jó fizikumú, gyakorlott mászóknak ajánlott, nekik viszont remek élmény lesz a profi módon kiépített útvonal.

Mászható időszak:
május-október

Menedékház:
nincs

Felszerelés:
Sisak, klettersteig-szett, kesztyű

Hasonló klettersteig:
Loser klettersteig
HTL-steig

Nehézség értékelése:

Saját értékelés: D

bergsteigen.at: D

klettersteig.de: D-E

 

Az útvonal igazi modern sportklettersteig: végig rendkívül kitett, izgalmas, látványos, drótkötéllel, lépőtappancsokkal tökéletesen kiépített, nehéz mászás itt-ott rövid nagyon nehéz (D) szakaszokkal, kisebb áthajlásokkal.



2 megjegyzés »

  1. [...] Hasonló klettersteig: HTL-steig Reinhard-Schiestl klettersteig [...]

  2. [...] Felszerelés: Sisak, klettersteig-szett, kesztyű Hasonló klettersteig: Zimmereben klettersteig Reinhard-Schiestl klettersteig [...]

Megjegyzés hozzáfűzése

A megjegyzés hozzáfűzéséhez be kell lépnie