FLIMSPITZ KLETTERSTEIG

Ausztria, Tirol, Ischgl Nehézség: B-C
flimfokep Hegység, csúcs, fal:
Samnaun-csoport, Flimspitz 2929 m
Kiindulópont
Ischgl, liftállomás
Teljes színtkülönbség:
1600 m (lift nélkül!)
Mászás:
80 m
Időtartam:
A beszállásig: 4 h v. 15 p
A mászás: 25 p
Lefelé: 4 h v. 15 p
Összesen: 9 h v. 1 h

Kiépítés
Rossz Tűrhető Jó Kiváló
Fekvés: délnyugati
flimatnez1 mapkeszul1

Részletes beszámoló

Megközelíthetőség:
Az A1 autópályán majd Insbruck felé az A12 autópáylán haladunk Landeckig, majd erről a 188-as úton kell Galtür felé kell lekanyarodni a Trisandra folyó völgyébe, Ischgl-nél a liftháznál található a parkoló.
Innen jelzett túristaúton a gerincig (nagyon hosszú, oda-vissza 8 h). Javasolt a sílift használata, ennek legfelső állomásától 15 perc séta a beszállás (táblák jelzik).

A túra leírása:
Egy kristályos kőzet alkotta megdőlt tábla repedése mentén mászunk föl előbb (B), maj ezen tábla tetején harántolunk, cipőtalpunkkal jól kihasználva a szikla tapadását (B). Átkelünk a gerinéc túloldalára (A-B), majd pár lépést gyalogolunk a törmelékes terepen. Egy meredek kéményben indul tovább az ututnk fölfelé (B-C), majd pár kattintással elérjük a csúcsot (A-B).

Lemenet:
Ha a lift felsőállomása a cél, érdemes a klettersteigen visszamászni. A hegy túloldalán gyalogösvényen is leereszkedhetünk egy mély völgybe, ez azonban jóval a felsőállomás alá vezet, innen vissza kell gyalogolnunk, vagy a sípályákon lemehetünk a középállomáshoz.

Megjegyzés:
Kissé nehéz, gyerekek is gyakorolhatnak rajta, de a mélység miatt legyen önbiztosításunk! A közeli Greitspitz klettersteiggel (D-E) együtt érdemes megmászni, de ez utóbbi jóval nehezebb!

Mászható időszak:
június-szeptember

Menedékház:
nincs

Felszerelés:
Sisak, klettersteig-szett, kesztyű







































Nehézség értékelése:
Saját értékelés: B-C
bergsteigen.at: -
klettersteig.de: B-C

Könnyű gyakorlóklettersteig, amit elsősorban a csúcsról nyíló kilátásért érdemes megmászni. Helyenként kissé kitett és a tapadásos lépést is lehet rajta gyakorolni.

Megjegyzés hozzáfűzése

A megjegyzés hozzáfűzéséhez be kell lépnie